POWER ASHTANGA YOGA

Zoals de naam al doet vermoeden is Power Ashtanga Yoga een krachtige en dynamische vorm van yoga. Daar waar yoga door sommigen gezien wordt als gracieus en elegant gaat Power Yoga een stapje verder. Twee stappen verder. Power Yoga is spannend en inspannend en is geschikt voor iedereen die van uitdagingen houdt en wil bewegen.

Het is zeker geen navelstaren en eerder zweterig dan zweverig. Er wordt bij Power Yoga gebruik gemaakt van oefeningen waarbij bewegingen centraal staan zoals de natuur die bedoeld heeft. Een onderdeel van Power Yoga is ook dat het complete lichaam erbij betrokken is. Dit leidt er toe dat je je na een aantal weken Power Yoga fitter, energieker en kalmer voelt.

Goed voor de ontwikkeling van spieren is het ook. Het lichaam krijgt een souplesse, die het nog niet eerder heeft gehad. Maar Power Yoga heeft ondanks dit fysieke aspect wel alles met yoga te maken. Ook innerlijk verandert er namelijk wat als je Power Yoga beoefent. Emoties, spanningen en allerlei angsten sla je als mens op in je innerlijke systeem. Deze vaak ongewenste en soms ook schadelijke verborgen krachten worden in het lichaam losgemaakt en eruit gewerkt door het beoefenen van Power Yoga. Je mentale veerkracht wordt herontdekt en versterkt. Power Yoga adresseert alle aspecten. Het is een lichaamsoefening, waarin de totale mens beschouwd wordt.

In een sessie komen fysieke kracht, mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod, waardoor alle systemen in het lichaam worden geactiveerd en verbeterd:

  • het hormonale stelsel wordt uitgebalanceerd;

  • de bloedsomloop wordt gestimuleerd;

  • het hart wordt krachtiger;

  • het zenuwstelsel wordt positief beïnvloed

  • de spijsvertering krijgt een opkikker;

  • het afvoersysteem (Lymfestelsel) wordt geactiveerd.

Bij Power Yoga is het zaak om de houding te zien als een methode om het lichaam te ontdekken en te ontplooien in plaats van het lichaam te zien als een instrument. In de natuur heeft alles zijn timing, alleen de mens kent haast. Het is belangrijk om ambities te laten varen en je te concentreren op het ontdekken en ontplooien van jouw lichaam.