VINYASA FLOW YOGA


Vinyasa Flow Yoga is een nieuwe vorm van Yoga en zit tussen in. Je zou deze vorm van Yoga het mildere zusje of broertje van Power Yoga kunnen noemen. Zoals bij iedere vorm van Yoga, staat de adem centraal. Het is niet nodig om lenig te zijn om aan deze lessen mee te doen en uithoudingsvermogen en kracht bouwen we langzaam op in deze lessen.

Vinyasa Flow yoga is een vorm waarbij het tempo iets lager ligt dan in de Power Yoga les. De houdingen zijn minder intensief maar worden wat langer aangehouden en er worden minder intensieve overgangen naar de houdingen toe gemaakt. Met behulp van ademondersteuning voer je de verschillende houdingen direct achter elkaar uit, maar de focus ligt hier meer op gratie en souplesse dan op power. Er zijn altijd opties in houdingen, zodat je rustig kunt opbouwen. Souplesse en gratie gaan uiteindelijk hand in hand en leiden tot meditatie door beweging.

Vinyasa Flow Yoga is op een andere manier toch een krachtige les bestaande uit verschillende Yoga houdingen (asanas) om lichaam en geest te versterken. Vinyasa betekent ‘verbinding van beweging en ademhaling’. Door deze verbinding onderstaat er een natuurlijk ritme, flow, waarin in de houdingen elkaar in een redelijk tempo opvolgen. Flow vanuit ademhalen, voelen, loslaten, aandacht en ruimte. Door middel van een creatieve reeks houdingen (asanas) bereidt de docent je voor op moeilijkere houdingen. Krachtige houdingen en diepe stretchhoudingen waar de tijd voor genomen wordt.

Vinyasa Flow yoga is een aanrader voor als je wat meer fysieke uitdaging zoekt maar Power Yoga net een beetje te intensief vindt. Ook als je met veel onrust kampt (piekeren, onzekerheid, malende gedachten) kan deze vorm van yoga goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen omdat de wat krachtige en dynamische oefeningen meer aandacht en inspanning vragen. Het opbouwen van fysieke kracht en concentratie verstevigt je innerlijke basis en werkt positief door in je zelfvertrouwen.