STRESS RELIEF (YIN) YOGA

 

Kom rustig bij en breng je energieniveau op peil na bijvoorbeeld een dag hard werken. Stress Relief Yoga focust op het openen en ontspannen van het lichaam, om heling en vernieuwing mogelijk te maken.

 

Stress Relief Yoga is een combinatie van Pranayama (ademhalingsoefeningen), meditatie, Restorative Yoga (herstellende Yoga) en Yin Yoga (een intense meditatieve yogastijl die voornamelijk uit zittende of liggende poses bestaat, waarin je het bindweefsel van je lichaam herstelt, mobieler en soepeler maakt).

‚Äč

Stress Relief Yoga ondersteunt het natuurlijke proces van het lichaam om te ontspannen. Als ontspanning optreedt krijgen andere elementen van het lichaam ruimte, zoals bindweefsel, banden en pezen. In het dagelijks leven zijn we niet gewend deze elementen van het lichaam aandacht te geven/ te trainen. We zijn vaak voornamelijk gericht op de spieren.

Onder andere om deze reden is deze vorm van Yoga een prachtige aanvulling op de meer Yang (actieve) vorm van Yoga en andere sporten waar de spieren veel gebruikt worden en soms wat onder druk staan. Daarnaast is het ook een effectieve stimulatie voor organen, meridianen (energiebanen en punten) in het lichaam. Met Stress Relief Yoga is het zo dat je niet je lichaam gebruikt om in de houding te komen maar de houding gebruikt om meer in je lichaam aanwezig te zijn. Bij deze vorm van Yoga blijven we wat langer in de houding zodat het bindweefsel, banden en pezen de ruimte krijgen doormiddel van een lichte spanning in de houding en ontspanning van de spieren.

Stress Relief Yoga wordt op een passieve manier aangeboden. Dit wil niet zeggen dat het niet intensief is. Het langer aanhouden van een houding kan als intensief ervaren worden.

Stress Relief Yoga is echt geschikt voor iedereen, ook zwangeren en voor hen die last hebben van blessures of beperkingen.